Γεωγραφικά

Το χωριό Βεσίνι βρίσκεται στο Ν.Δ. της επαρχίας Καλαβρύτων και είναι χτισμένο κοντά στους πρόποδες του βουνού "Προφήτης Ηλίας" (υψόμετρο 1363μ). Είναι ανατολικο-μεσημβρινό,έχει υψόμετρο 950μ και καταλαμβάνει έκταση 9 τ.χλμ.

Περιλαμβάνεται από μικρούς λόφους όπως της Αγ.Τριάδος (υψ 1000μ), Γαρδίσιου (υψ 800μ), Αγίου Πέτρου (υψ 827) και Μεγάλης Ράχης (υψ 944). Μέσα από το χωριό περνούν τρία ρέματα : Της Παλιόβρυσης ή Κονάκι ρέμα, της Εκκλησιάς και της Λάκκας.
Όλα μαζί ενώνονται στον Κάκαβο με το χείμμαρο Μαγγανίσιου και σχηματίζουν το Βεσινέικο ποτάμι, το οποίο μαζί με άλλους παραπόταμους, χύνεται στον Αροάνειο ή Ρουφιά.

Γειτονεύει με τα χωριά Δεχούνι, Σκούπι, Χόβολη, Νάσια και Βάχλια Αρκαδίας.
Με τα πόδια απέχει από την Πάτρα μέσω Λεχουρίτικου βουνού 32 ώρες, από τον Πύργο 24, από Στρέζοβα 2, από Σοποτό 3, από Μαζέικα 5, και από Καλάβρυτα 8 ώρες.

Με τον αυτοκινητόδρομο απέχει από την Πάτρα 101 χλμ, από την Τρίπολη 78, από τα Καλάβρυτα 65, από Πύργο 70, και από 111/56 Εθνική Οδό 4 χλμ.

Το Βεσίνι είναι το μοναδικό χωριό της Επαρχίας Καλαβρύτων που έχει ανοικτό ορίζοντα 300ο με θέα προς Ωλονό (Ερύμανθο), Χελμό, Κυλλήνη (Ζήρεια), και σε πολλά βουνά της Αρκαδίας.



(Θέα προς Ερύμανθο)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή Πολεοδομική - Αρχιτεκτονική του χωριού